Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Free online games |
Free online games | Adventure games | Arcade games | Fighting games | Dress-Up games | Puzzle games | Jigsaw games | Coloring games | Games for girls

Mama-Mami Forum

Zajedno smo jači!!!
View this site online


» Mama-Mami Forum » Zdravlje djece » Nakupljanje sekreta/problemi s ušima/operacija - OPET UPALA!


Nakupljanje sekreta/problemi s ušima/operacija - OPET UPALA!

1. Dusa mi je more - View this post online

28.11.2007. 11:34:26

Dakle ovako,

Ariana je prije 3 tjedna prošmrcala, nakon dva dana požalila se da je buba uho i završili smo na hitnoj jer je bila subota.
Završili smo u Vinogradskoj kod Dr. Branka Strihića, specijalzanta otorine. Dijagnoza upala uha, 2 puta po pola žličice Klavocina, Operil P kapi i kontrola kod pedijatrice.
Popila je antibiotik, sve je prošlo (sad znam da nije), otišli smo na kontrolu i pedijatrica je rekla da je sve ok samo da malo nastavimo kapat hidrogenom i da joj se čini da je A. jako sklona stvaranju ceruma.
Međutim, komisija sa Centra poslala nas je na pregled kod otorinolaringoologa (sva sreća da nas je poslala) radi svoje komisijske procedure i danas smo bili na pregledu.

Skoro sam poludila. Naime, Ariana gotovo da uopće nema odjeka na bubnjićima. Doktor smatra da joj upala uha nije izlječena i da je zbog toga došla u to neko stanje kad joj je srednje uho puno tekućine i gnoja i da to može ostaviti trajne posljedice. No kako je on rekao da neće završavati tuđi posao poslao nas je da odemo na kontrolu sutra kod doktora u Vinogradskoj koji nam je dao antibiotik.
Rekao je da stanje nije bezazleno i da je to moglo tako ostat tko zna koliko i da dijete trajno izgubi sluh. Ona već mjesec dana jako slabo čuje (mada se po njenom ponašanju to nije moglo skužit, a ne reazumijem kako) i doktor je jako ljut na činjenicu da pedijatri preuzimaju kontrolu na sebe i da bi kontrolu, pogotovo kod tako male djece, trebali raditi specijalisti.
Mi smo se naručili i idemo ujutro tamo, ali mene muči jedna stvar. Dali da idem kod tog doktora koji jespecijalizant (inače mlad, ima divan pristup i jako lijepo nam je sve objasnio) ili da tražimo nekog starijeg i iskusnijeg?
Ja sam pitala kad sam naručivala i rekla mi je sestra da je kod njih uobičajeno da specijalizanti imaju ambulante i dežurstva, a da se samo kod težih slučajeva zovu stariji kolege.
No mene je strah da opet netko nešto ne previdi i da se stvar zakomplicira.

Ne znam da li da odem sutra tamo, pa da ovisno o tome što mi on kaže tražim uputnicu za još jedno mišljenje? :ne zna:

Šta vi kažete? Imate li nekog za preporuku?

2. sunčica - View this post online

28.11.2007. 11:51:38

doktorica Babić u Klaićevoj :bravo1:

3. rahela - View this post online

28.11.2007. 11:56:55

prvo, žao mi je što vam se to događa

a drugo, znam da nećeš biti mirna ako ne odeš kod još nekoga, zbog prvog fulanja tog specijalizanta
ja bih otišla kod njega i još kod nekoga da ju pregleda

4. Stefanova_mama - View this post online

28.11.2007. 12:01:41

Duso mi smo prosle godine imali identicno stanje. Timpanogram je bio los sve dok su smrklje bile u uhu, a one ostaju u uhu zato sto je u pitanju infekcija bakterijom (koja se ne vidi) - u nasem slucaju to je bio pneumokok. Obavezno trazi da joj urade bris grla i nosa sa antibiogramom, takodje bi bilo dobro da joj uzmu krv iz vene i naprave detaljne pretrage krvi (ja sam plakala dok su mu to radili, ali tako smo potvrdili bakterijsku infekciju i istovremeno uradili testove na alergiju - jer nekad su sluznice otecene zbog alergijskih uzroka, a ja imam puno alergija - u nasem slucaju nije bilo to).

Ono sto lekari obicno rade, jer im se ne da gnjaviti sa tim dugim infekcijama je da predloze operaciju treceg krajnika, a treci krajnik je otecen bas iz razloga sto se bori sa bakterijom i tako u krug. Ako ga uklone sledeca instanca su krajnici u grlu, a ako uklone i njih sve ide na pluca.

Nama je timpanogram bio los 6 meseci, cak su pominjali i ugradnju cevcica u bubne opne. Odonda sam ga vakcinisala protiv pneumokoka i da kuc, kuc i pljuc, pljuc nemamo vise zapusene usi nakon prehlade.

Za drenazu smrklji iz usiju pomaze zvakanje kiki i drugih jako lepljivih bombona (moze i zvaka, ali mi nismo jos naucili da je zvacemo i pljunemo), pijenje na slamku. Nas otorinac nam je preporucio i boravak na moru ili tamo gde je suv vazduh iznad 20C (nikako planina).

5. Gabi - View this post online

28.11.2007. 12:05:34

Toplo preporučujem sve otorince u Vinogradskoj. :bravo1: :klanj:

6. Kre-kre zabica - View this post online

28.11.2007. 12:22:39

s obzirom da je specijalizant prvi put "malo" previdio stanje ja ne znam bi li se opet odlučila na odlazak njemu. :ne zna: najvjerovatnije ne bi. hebat ga, iskustvo je ipak iskustvo.
ako i bi, onda bi svakako tražila i drugo mišljenje.
jer nije u pitanju nokat nego sluh diteta.

šaljem veliki :cmok: našoj priji da što pije prođe ušna boljka :klanj:

7. BigMamma - View this post online

28.11.2007. 12:54:53

Ne znam ništa o tome nažalost.
Samo vam šaljem puse i držim fige da se sve rješi u rekordnom roku, bez ikakvih posljedica :cmok:

8. Dusa mi je more - View this post online

28.11.2007. 16:01:50

Rahela, Kre, ma nije doktor pogriješio prvi put. On je ustanovio upalu uha, no trebao ju je vratiti k sebi na kontorlu, a oni svi većinom upute pedijatru. :ne zna:

Ništa, otići ću ustra tamo. Probat ću zamolit da joj naprave brs pa da u ponedjeljak donesemo uputnicu naknadno, valjda će mi izać u susret. Doktorica je radila ujutro, a sutra je popodne, tako da nema šanse da deđemo do uputnice.

Stefanova mama, hvala puno na savjetu.

Tražit ću ove pretrage, a što se tiče krvi iz vene, uh, vadili smo je već više puta :bang: pa ćemo izdržat i ovaj put.

9. Gizmo - View this post online

28.11.2007. 16:02:33

Joj Dušo preporuke ti nemam, samo ja ne bih kod specijalizanta, on još ni nije otorinac - tek se uči! Traži nekog iskusnijeg, molim te.

Nadam se da će sve biti ok :cmok:

10. ziggy - View this post online

28.11.2007. 19:52:56

ja isto ne znam ništa o tome, ali vibram da prođe dobro...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

11. Adrijana - View this post online

28.11.2007. 20:00:12

Ajme Dušo, nemam pojma o tome ali šaljem bezbroj vibrica da se toga riješite
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:cmok:

12. MalaSirena - View this post online

28.11.2007. 20:19:05

Nažalost, ne mogu pomoći jer ne znam, ali šaljem vibrice! :dragi:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

13. Dusa mi je more - View this post online

28.11.2007. 20:26:12

Otići ću sutra tamo i na licu mjesta vidjet šta ću. Razgovarat ću s doktorom da mi napiše za bris, pa da ga probam napravit odmah sutra i donesem im uputnicu u ponedjeljak. Valjda će bit susretljivi. :klanj:

A za doktora, vidjet ću ko sutra radi od starijih pa ću zatražit a me netko primi.

Ako ne budu htjeli, tražit ću idući tjedan drugu uputnicu pa ću otići negdje drugo, no bilo bi mi najdraže da napravimo sutra taj bris pa da s tim nalazom odem nekom doktoru.

14. nagy - View this post online

29.11.2007. 04:16:57

Nemam savjet al saljem puno vibrica da sve prodje ok i naravno bez posljedica.

15. otocanka - View this post online

29.11.2007. 07:25:03

Dr. Marn u Klaićevoj :bravo1:

Stariji, iskusan i nikada nas nije uputio pedijatru. Sve smo obavljali kod njega :klanj:

16. Peterlin - View this post online

29.11.2007. 07:58:20

Evo da utješim sve one koji imaju takvih problema... To se liječi i sređuje.

Postupak je kod mog starijeg sina bio slijedeći:

1. Sanirati do kraja upalu uha
2. Kontrola kod otorinca i ispitivanje sluha (timpanogram)
3. Ako tu nije sve ok, idemo dalje - propuhivanje, policeriranje, ispiranje uha - po potrebi (to se sve obavlja na ORL odjelu u bilo kojoj bolnici)
4. Ako ni to ne daje rezultat - po svoj prilici će vam predložiti operaciju mandula (mom sinu su oko njegove treće godine uklonili SVE i nikada više nije imao problema sa upalama grla)

Problemi sa sluhom su dugotrajan posao. Mi smo sina vodili 4 godine svaka tri mjeseca u bolnicu Merkur (dr. Ivica Rak i kolege :bravo1: ) Skoro svaki put trebalo je ispiranje uha. (Nije to pravilo - moj sin ima prirođeno sužen zvukovod i skupljao mu se cerumen s jedne strane, dok je druga bila u redu). Rekli su nam da će se problem riješiti kad glavica poraste i tako je i bilo - otkako je krenuo u školu više ne moramo ići.

Nakon svih tih procedura dobivena je normalna zvonolika krivulja s obje strane (a dijete nije na lijevo uho čulo NIŠTA od rođenja do iza operacije mandula u trećoj godini). Za roditelje čija djeca imaju probleme sa sluhom radi kasnijih upala situacija je dosta povoljnija i brže se liječi. Ima tu raznih metoda (susjedin sin imao je dugo drenažne cjevčice u ušima, ali i to je riješeno i dijete se potpuno oporavilo, čuje dobro).

Zašto je to važno urediti? Mi smo imali sa sinom velikih problema jer mu je zbog nedovoljno dobrog sluha stradao govor, tako da smo godinama hodali kod logopeda, ali i to je sada riješeno. Nema veće sreće nego kad vam liječnik ili terapeut kažu - gotovo je, dijete je u razvoju stiglo svoju generaciju i više ne morate dolaziti osim na kontrole.

Naoružajte se strpljenjem jer to je jedino što možete učiniti. I nemojte se ustručavati tražiti najbolje za svoje dijete... Moj sin danas PJEVA, a ja se zaprepastim kad nađem kakav stari clip gdje imam snimljeno kako je loše govorio :roll: ... :dragi:

17. marija2 - View this post online

29.11.2007. 08:19:44

mi smo bili sad na rebru. imaju stvarno svu aparaturu. al nas su s klajićeve poslali tamo, rekla je da oni to tu nemaju. u svakom slućaju s time se nije za igrat ja bi bila uporna pa makar pet specijalista prošla. želim ti svu sreću a malom mišiću da ćim prije ozdravi :dragi: :dragi: :dragi: :dragi:

18. iren - View this post online

30.11.2007. 11:19:05

moje dijete je prije mjesec i pol završilo u klaicevoj radi upale uha, ima 21 mjesec. 3 dana temperatura oko 40, leukociti 35000 i crp 170. sto reci bolnica katastrofa, ali jedino svijetlo u tom mracnom tunelu je dr. marn koji je odmah ustanovio o cemu se radi.
poslije 3 dana hospitalizacije, ponovno bili kod njega i uho jos nije zalijeceno i ponovno nas narucuje na konmtrolu u 12 mjesecu. sada radili bris i ta bestija od moraxelle se jos nije povukla pa popili jos jedan antibiotik.
savjetujem ti svakako napraviti bris nosa jer vjerovatno ima neku bakteriju koju treba lijeciti.
dr. marn nam je jos i preporucio inhaliranje fizioloskom sto je svakako pomoglo pri cijedenju gnoja iz nosa.
nadam se da ce nam sad nalazi biti bolji.

19. Miki - View this post online

30.11.2007. 18:08:51

uh, evo i nas s kontrole od pedijatrice, u ponedjeljak idemo kod otorinca, ova upala uha nikako da prođe :bang:

sad do ponedjeljka moram odlučiti gdje da odemo...uh

20. lakra - View this post online

30.11.2007. 18:40:00

dušo,jeste obavili kontrolu?
kako je mala ljepotica?
:cmok:

21. Luna Lunić - View this post online

30.11.2007. 23:56:12

Dr. Tolić nama je pomogao Klaićeva

22. Dusa mi je more - View this post online

01.12.2007. 00:04:09

Dr. Tolić iz Klaićeve nas je i otravio u Vinogradsku rekavši da on neće završavat tuđi posao :roll:

Uglavnom, bili smo u Vinogradskoj i nema teorestke šanse da vam pozpvu starijeg doktora. Gužva je nesnosna no nismo čekali dulje od 10 min, tu svaka pohvala.
Primio nas je drugi doktor, isto specijalizant (sve su specijalzinati u ambulantama).
Pregledao je i rekao da to nema veze s upalom nego sa stvaranjem sekreta neovisno o upali, a upala je to samo trenutno pogoršala.

No ja sam se malo poslužila lažima i kategorički inzistirala od njega da nam na licu mjesta naprave bris nosa iako on nije bio za to, ali sam bila uporna. Napravili smo bris, u utorak su nalazi, a u srijedu kontoral.

Doktor je bio porpilično drzak pa sam ga pitala kakav misli da će bit nakon 40 odina staža kad je već na specijalizaciji tako nervozan. :roll:
Specijlaziant od prošli put je bio puno bolji, bar u pristupu i razgovoru.

Napisao nam je da obilno kapamo fiziološku u nos, po kap-dvije hidrogena u uši i da ćemo na kontroli u srijedu vidjet šta ćemo dalje.

Nisam se htjela svađat toliko za starijeg doktora, reko kad dobijem nalaz onda ću. Sad mi je bilo bitno da im užicam taj bris.

O Isuse, ja moram žicati bris za dijete :roll: :bang:

Uglavnom, ona je ok, malo je muče dvije trojkice koje izbijaju van, ali inače je super :love1: .

Javim vam šta je bilo na kontroli.

Hvala drage moje što mislite :cmok:

23. MalaSirena - View this post online

01.12.2007. 00:10:46

[quote:13f121474c="Dusa mi je more"]Dr. Tolić iz Klaićeve nas je i otravio u Vinogradsku rekavši da on neće završavat tuđi posao :roll:

Uglavnom, bili smo u Vinogradskoj i nema teorestke šanse da vam pozpvu starijeg doktora. Gužva je nesnosna no nismo čekali dulje od 10 min, tu svaka pohvala.
Primio nas je drugi doktor, isto specijalizant (sve su specijalzinati u ambulantama).
Pregledao je i rekao da to nema veze s upalom nego sa stvaranjem sekreta neovisno o upali, a upala je to samo trenutno pogoršala.

No ja sam se malo poslužila lažima i kategorički inzistirala od njega da nam na licu mjesta naprave bris nosa iako on nije bio za to, ali sam bila uporna. Napravili smo bris, u utorak su nalazi, a u srijedu kontoral.

Doktor je bio porpilično drzak pa sam ga pitala kakav misli da će bit nakon 40 odina staža kad je već na specijalizaciji tako nervozan. :roll:
Specijlaziant od prošli put je bio puno bolji, bar u pristupu i razgovoru.

Napisao nam je da obilno kapamo fiziološku u nos, po kap-dvije hidrogena u uši i da ćemo na kontroli u srijedu vidjet šta ćemo dalje.

Nisam se htjela svađat toliko za starijeg doktora, reko kad dobijem nalaz onda ću. Sad mi je bilo bitno da im užicam taj bris.

O Isuse, ja moram žicati bris za dijete :roll: :bang:

Uglavnom, ona je ok, malo je muče dvije trojkice koje izbijaju van, ali inače je super :love1: .

Javim vam šta je bilo na kontroli.

Hvala drage moje što mislite :cmok:


Ovo ti je uobičajena stvar da kad negdje kreneš, moraš i dalje tamo ići jer će te otkantati (kad smo mi nedavno bili kod istog doktora u Klaićevoj valjda nam je pet puta tijekom pregleda napomenuo da moramo ići na Šalatu gdje smo bili i prvi puta, bez obzira što sam mu već jednom rekla da je Šalata u preseljenju na Rebro pa tamo NE MOŽEMO ići s upalom uha :roll: ).

A zašto ti doktorica nije dala uputnicu za bris pa da ne moraš žicati na ORL??

Puse Ariani i nek što prije ozdravi :cmok:

24. Anci - View this post online

01.12.2007. 00:11:34

Gizmo, ne bih se složila - mene je recimo upravo specijalizant pregledavao i ustanovio placentu previu s vodećom rukicom, dok su me i prije i nakon njega pregledala dva doktora s dugogodišnjim stažom i reputacijom stručnjaka koji su je vidjeli tek nakon što im je on došao i pitao 'a šta je ovo' :ne zna:

Inače je to nenaručivanje kod sebe na kontrou i slanje pedijatru njima sasvim uobičajena praksa, kad je Karlo imao svoju prvu i do sada jedinu upalu uha, mi smo našeg pedijatra tražili uputnicu za kontrolu u Klaićevoj, došli tamo, da bi mi doktorica izvalila 'pa na ovoj povijesti bolesti vam piše kontrola u klinici po potrebi, niste nam morali dolazit s bebom' :roll: :roll:

25. Dusa mi je more - View this post online

01.12.2007. 00:18:03

MS, ma to je sve ispalo na brzinu pa se ja nisam s doktoricom ni vidla.

Naime, mi nismo u Klaićevu išli zbog upale ili kontorle nego smo upućeni od komisije iz CZZS-a jer im je to dio procedure. Sve druge preglede smo obavili osim tog.
Doktor nas je tamo primio, ustanovio to što jest i da mu ja nisam rekla da je imala upalu radi koje smo završili u Vinogradskoj na hitnoj on bi je i dalje liječio kod sebe. I meni je to užasno bezveze i smatram da talvo ponašanje ni najmanje nije ok pogotovo kad se radi o malom djetetu..
Oni u Klaićevoj su krivi što so mi završili u Vinogradskoj jer popodne nemaju organiziranu službu ORL i onda šalju okolo( u biti služe kao porta za ostale bolnice...mislim, meni je ta Klaićeva najjadnija bolnica koju sam ja vidila).

No uglavnom, kad je taj nalaz ustanovljen ja sam odmah zvala u Vinogradsku da me naruče za sutradan, a onda sam zvala dokicu da mi ostavi uputnicu jer nije bilo šanse da dođem do nje u jutarnju smjenu prije kraja radnog vremena, a sutradan je radila popodne.

Ja se nisam sama sjetila brisa, a nije ni ona valjda. Možda je računala da će oni sve odradit u sklopu obrade.
Uglavnom, ja sam otišla u drugu smjenu po uputnicu i sutradan u Vinogradsku. Oni tamo uzimaju bris na licu mjesta ako je potrebno i onda s uputnicom dođeš po nalaze.

Inače je moja njena dokica ok što se toga tiče, bez problema uputi na sve pretrage za koje smatra da mogu pomoći.

26. MalaSirena - View this post online

01.12.2007. 00:21:02

[quote:c07a272640="Dusa mi je more"]MS, ma to je sve ispalo na brzinu pa se ja nisam s doktoricom ni vidla.


Ahaa..ja mislila da ti je dokica jedna od onih kojima moraš maltene klečati za uputnice za briseve.

27. Dusa mi je more - View this post online

01.12.2007. 10:32:23

Quote MalaSirena
[quote:363a15b1f5="Dusa mi je more"]MS, ma to je sve ispalo na brzinu pa se ja nisam s doktoricom ni vidla.


Ahaa..ja mislila da ti je dokica jedna od onih kojima moraš maltene klečati za uputnice za briseve.

O nije, hvala Bogu. Što god tražim dobijem bez pogovora. Zna samo nekad prokomentirat da je njoj žao maltretirat dijete, no ako ja smatram potrebnim onda da idem.
Ni ona ne daje terapije bez dodtnih konzultacija ili pretraga.
Fakat je ok s te strane :klanj: Ma i inače je ok.

28. Luna Lunić - View this post online

01.12.2007. 13:32:50

Naprosto nemogu vjerovati prema nama je bio tako ok ali da sad moram kod njega nebi išla pošto je vama napravio to što je ja se ispričavam htjedoh pomoći jel sam imala dobro iskustvo s njime ali i za mene je sad na popisu onih nevaljanih

29. Dusa mi je more - View this post online

01.12.2007. 13:43:04

[quote:b93b05273b="Luna Lunić"]Naprosto nemogu vjerovati prema nama je bio tako ok ali da sad moram kod njega nebi išla pošto je vama napravio to što je ja se ispričavam htjedoh pomoći jel sam imala dobro iskustvo s njime ali i za mene je sad na popisu onih nevaljanih

Ma Lunić, nemaš se ti šta ispričavat. Tu smo d razmijenimo iskustva i ona dobra i ona loša :cmok:

Možda doktor nije inače oš, eto nama nije bio ok. Mene j emalo kod njega ljutilo i to što mi nije ništa htio objasnit, što god sam ga pitala on bi prešutio ili okrenuo na nešto drugo. Baš mi je to bilo užasno.

30. Luna Lunić - View this post online

01.12.2007. 16:24:54

Takvi naprosto nebi trebai raditi takav posao a oni koji bi htjeli pomoći buraza ih je puna ka im naša djeca sliče na neke plišane igračke baš sam ljuta

31. Miki - View this post online

03.12.2007. 13:35:02

evo nas iz Klajićeve s pregleda

opet upala uha (recidiv ili se prva nije ni zaliječila :bang: ) - uglavnom, nova tura antibiotika i kontrola za 2 tjedna (u Klajićevoj)

kod naše pedijatrice smo ostavili papire još i pola 12, sad sam bila i još nisu gotovi recepti :mlotek: za 10 min idemo opet :bang:

32. Dusa mi je more - View this post online

06.12.2007. 18:52:41

Evo nalazi brisa su gotovi, nema bakterija. Sekret s i dalje stvara, lijevi bubnjić je čist, desni blaago zamućen.
Doktor kaže da je to dosta čest problem, pogotovo kod djece s malom glavicom kakvu A. ima. Rekao je da možemo kao i većina roditelja očekivati stalne prehlade i upale ušiju do 3.-4. godine. Nosić moramo konstantno ispirat, inhalirati se, a ovih par dana kapat OperilP jer je malo više prehlađena i to je uglavnom to za sada.
Svaki mjesec radit ćemo timpanogram i ukoliko kroz 6-8 mjeseci konstantno bude loš predložit će nam ugradnju cjevčica za drenažu uha :bang:

E sad, mene zanima imate li ikakvih savjeta s kojima bi mogli izbjeć te cjevčice, tj. neki načini pomoću kojih joj možemo pomoć da se taj sekret razgrađuje i izlazi van, a da se ne nakuplja u ušima i ne izazvia probleme.
Fakat ne bi htjela da završi na toj operaciji :( :(

33. Adrijana - View this post online

06.12.2007. 18:58:14

Dušo :dragi: , naravno da ćete izbjeći operaciju.
Probaj s tim tuljcima, možda joj pomognu.

Puuuuno pusa vam šaljemo :cmok:

34. Fortuna - View this post online

06.12.2007. 19:01:37

stara moja ja ti mogu preporuciti one tuljke.
adrian je isto dite koje je stalno imalo upale usiju pa je slabije cuo i na kraju se ispostavilo da su mu polipi napravili duple cepove u usima pa ih je operisao. nakon operacije polipa odma je poceo cisce izgovarati slova a i govoriti ali mu se u usima stalno nakuplja ta kao smola ali najcesce kao prah. vec je bio na prociscavanju ali prijateljica koja je bila na slicnom prociscavanju je doma umirala danima ( valjda dotaknut balans pa je i povracala i imala uzasnu glavobolju)
ja osobno cu provat sa tim tuljcima izvuc sve sta se da izvuc tako da mu uho bude prohodnije za zvuk .

35. Dusa mi je more - View this post online

06.12.2007. 19:03:40

Kod Ariane nije toliko problem u masnoći i smoli nego u slini koja se nakuplja unutra u dišnom sustavu, otvrdne i ne curi van pa to stvara pritisak na uši.
Cjevčice služe da daju oduška uhu te da pomognu da se sekret iscijedi van.

Uh, ne znam, sve bi napravila samo da to riješimo bez bolnice.

Naručit ću tuljke, to je najmanji problem...pa ako bar malo pomognu opet super.

36. Fortuna - View this post online

06.12.2007. 19:06:20

ne kuzim, jesu to polipi jer to je i adrian imao u disnom sustavu.

37. Dusa mi je more - View this post online

06.12.2007. 19:12:38

Nisu polipi Forte. To je jednostavno sekret koji se stvara usred prehlade. Taj sekret treba ići vani, ali zbog uskih kanalića u maloj glavici i ometene prohodnosti ušća sinusa ne izlazi van tj. ne drenira se kako treba (drenaža - nesmetano izlaženje sluzi koju stvara sluznica sinusa) i tako se stvaraju pogodni uvjeti za razvoj infekcija i upala.
Kad ugrade te cjevčice one pomažu drenaži i ozračivanju.

Dakle, nama nije problem nakupljanje ceruma nego kako izvući slinu van.

38. Hobit - View this post online

06.12.2007. 19:21:43

tek sada sam vidila temu :())

nikako ti ne bi preporučila tuljke ni kapanje ičega u uho(čudi me i onaj hidrogen) bez
konzultacije sa specijalistom
nama su isto bili rekli nakon treče upale uha morat će na vađenje mandula i operaciju
pa če mu staviti dren
zato ja pazim da mu nos nikad nije zaštopan ako se prehladi nos mora curiti jer kod nas je bio slučaj da sekret nije odlazio niz grlo i izazivao kašalj nego je udaralo na uši i izazivalo upalu
čak nam je i specijalistica rekla kapi u nos nikako uho
preporučila bi ti inhalator i naravno čiščenje nosića fiziološkom ili sterimar ili propolis sprej a operil p kad je prehlada jer njoj se jednostavno nesmije dopustiti da se nos začepi
iako opet kažem porazgovaraj sa dr ipak su ovo laički savjeti a s uhom se nije za igrati
možeš zeznuti sluh
ljubi ljepoticu :cmok:

39. Arwen vila - View this post online

06.12.2007. 19:26:01

Neki dan sam čula skoro identičnu priču.
Naime, mala od prijateljice ima konstantne upale uha. Takvo stanje traje od kraja ljeta. Malička ima 4 godine i svaki puta ju uho zaboli vikendom. Naravno da završe na hitnoj, dobije kuru antibiotika, jave se poslije pedijatrici i to je to. Nakon tjedan dana stanje se ponovi.

Prije nekog vremena malena je išla na operaciju treće mandule i rekli su da će se nakon toga stanje smiriti i da ne bi trebala više imati upale uha. Naravno da se to nije dogodilo i sve se ponavlja.
Zadnji antibiotik nije uopće djelovao i otišla je sama tražiti pomoć otorinca, jer joj njena pedijatrica nije ništa više preporučila niti davala.
Jadno djetešce je došlo u fazu da je slabije čula na jedno uho, a doktor joj je preporučio ugradnju ventilacijskih cijevčica. NAručeni su za operaciju u prvom mjesecu. Do onda je rekla da će probati sve i svašta da operaciju izbjegnu. Čiste nos, uha... naručila se i kod homeopata....

Nemam nekog pametnog savjeta, ali nadam se da ćete uspjeti rješiti probleme :dragi:

40. Dusa mi je more - View this post online

06.12.2007. 19:37:03

Hobit, ovaj hidrogen nam je preporučila pedica da koristimo kratko nakon upale. Specijalista je jučer rekao da on to ne prakticira, no da 2-3 dana nakon upale može proć. No sad kad znamo nećemo više to stavljat ni nakon upale.
A što se drugih stvari tiče i nama je točno kao što je vama bilo. Ne curi u grlo (ova zadnja prehlada bila je jedina kad se cijedilo u grlo) nego se zadržava u šupljinama sinusa.

A za tuljke ni sama nisam sigurna jeli pametno pa sam zato i pitala na Fortuninom topicu o tuljcima.

Preporuka specijaliste je inhalacija, ispiranje nosa fiziološkom, no ne kapanje nego uštrcavanje, što mi u biti i prakticiramo od rođenja.

41. pipi1 - View this post online

06.12.2007. 19:54:06

Dušo sve to se događalo mom M.

česo nos pun sekreta koji se slijevao u uho

nekom sve ide na nos to je najbolje

nekom u grlo

a mom M u uho

i mi smo trebali na otvaranje bubnjića da to izađe van pa onda te cjevčice u uho ali nismo htjeli

išli smo kod privatnog ORL i on nam je propuhavanjem sve riješio :bravo1:

on je bio strogo protiv bilo koji zahvata na ušima dok sluh nije teže oštećen jer to otvaranje bubnjića i stavljanje cjevčica može itekako oštetiti bubnjić,ne garantira uspjeh za uvijek itd.

jedino je M puno stariji od tvoje A pa je shvatio šta treba raditi kad mu doktor upuše zrak sa onim balonom :ne zna:

mora kazat Čokolada i kad kaže čoko onda dr.puhne

vjerujem da mu je bilo neugodno jer bi mu se dizao želudac ali sve je bolje od operacije

sretno :cmok:

42. MateaZlocesta - View this post online

07.12.2007. 00:18:46

mom jacksonu su sa 18mj ugradjene te cijevcice (jos dok smo bili u USA) i nakon toga on je bio novo dijete :klanj:
same su ispale nakon cca. 6mj i od tada nikad nikakvih problema. :klanj:

vibrrrrrrrrrrre da ipak ne trebate na operaciju.

43. Brane - View this post online

07.12.2007. 00:29:10

Tino je imao iste probleme, čak mu je sluh bio jako oštećen
ne znam koliko ćeš se sjetiti ali on je skroz slabo čuo i imali smo jako puno problema s ušima
s 3g su mu izvađene angine...nikad više nikakvi problemi....
jednom godišnje odemo na ORL pregled i to je to
kod njega su ušne cjevčice nedovoljno razvijene i previše zavijene
skuplja se sekret koji ne odlazi nigdje i stvara čepiće u ušima
čišćenje toplom vodom svaki drugi dan kod tuširanja nam jako pomaže
koristimo obične štapiće za uši ne dječje i gledamo da su uši stalno zaštićene
izbjegavamo bilo kakve kapi za uši osim kod jakih upala kojih hvala mogu nije bilo već jako dugo...
mm ima isti problem i tretira uši jednako kao i Tino
jako puno sekreta se skuplja i ako ga mehanički ne ičisti stvara se čep

puno pusica riji...bit će to sve ok :cmok: :love1:

44. nany - View this post online

07.12.2007. 00:32:05

Vibram za A. da sve prodje bez operacije. :cmok:

:jeeah::jeeah:

45. nina14 - View this post online

07.12.2007. 08:51:31

šaljemo vam poljupce i vibre :cmok: ~~~~~~~~

46. Hobit - View this post online

07.12.2007. 09:22:30

i da te malo utješim nismo morali na nikakvu operaciju iako ni to nije nešto strašno
neznam imate li inhalator i da li ga mislite kupovati
imaš ovaj čula sam od više njih da je jako
dobar
i nikako nemoj stavljati tuljke ni ništa u uho :cmok:

47. Dusa mi je more - View this post online

07.12.2007. 09:24:36

Imamo inhalator Hobit i to nam je super stvar :bravo1:

48. Kre-kre zabica - View this post online

07.12.2007. 09:42:04

stvarnoi se nadam da ćeš nekako uspit riješit male uhice bez operacije :klanj:

problem koji ti imaš s A. imala je moja mama sa mnom.
do 3. godine sam primila penicilina za 10 ljudi šta zbog upale krajnika šta zbog upala ušiju. kako bi se prehladila (a to je bilo svaki misec) tako bi stradale uši.
kaže mama da je više bila luda od tih mojih bolova ušiju.
sa malo manje od 3 godine mi je izvađen 3. krajnik i nikad više me uho nije zabolilo. prošla ušna boljka ko rukom :klanj:

šaljem velike vibre da nam A više ne smetaju uši :klanj: :cmok:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love1:

49. adiss - View this post online

07.12.2007. 16:26:17

vibre maloj slatkici :cmok:

50. Una - View this post online

07.12.2007. 16:36:44

samo da zavibram preslatkoj djevojčici :love1:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :cmok:

i da prođe bez operacije :klanj:

51. M&T - View this post online

07.12.2007. 17:06:03

i mi smo išli na propuhivanje i to u više navrata, timpanometar je polako krenuo na bolje, ali evo iza ljeta smo trebali na novu kontrolu ali ja sam malo zapustila, a i nije ju već neko vrijeme bolilo pa... :bonkme:

inače, izbjegavam kao i ti cjevčice u uši na sve moguće načine, ne radi samih cjevčica jer sam čula da jako pomognu nego radi operacije i ostajanja sama u bolnici :())

52. lucija05 - View this post online

07.12.2007. 17:19:15

Sad tek vidim ovu temu.
Šeljm malenoj bezbroj vibrica, pogotovo da izbjegne cjevčicu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :cmok:

53. rahela - View this post online

07.12.2007. 17:28:07

kapajte, pušite nosić, a ja vibram da neće trebati operacija

pusa ljepotici :cmok: :love1:

54. Karlova mama - View this post online

07.12.2007. 17:31:49

Bas mi je zao mrve :dragi:
Saljem puno vibrica da sve prode sto brze i lakse
~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

55. ROTT - View this post online

07.12.2007. 18:05:37

baš mi je žao vibram da sve prođe što prije :jeeah: :jeeah: :jeeah: :jeeah:

56. Dusa mi je more - View this post online

07.12.2007. 19:33:50

Danas dođem po nju u jaslice, a ona sva nekakva skomirana i počne mi govorit da je buba uho. Malo mi je bila topla pa smo odmah otišli na Rebro na hitnu.
Uši crvenkaste, ždrijelo lagano nadraženo, dobili Zinat, OperlP sprej, fiziološka u nos, čepići za bolove.

Sretna sam samo što je dovoljno velika da mi se požali čim je počne imalo bolit pa se ne razvije jako, no ovo je drugi antibiotik u mjesec dana (a prije jaslica ga nikad nije popila) i baš sam žalosna :(

Sve ostalo isto, ponavljat timpanogram i kontrole pa će se vidjet šta ćemo.

57. adiss - View this post online

07.12.2007. 19:56:13

mišica malena :dragi:

58. maida - View this post online

07.12.2007. 20:05:24

A joj bas vas je snaslo.
nadam se da ce Ria proci bez te operacije.
Vibre ozdravilice lete :cmok: :dragi:

59. Hope - View this post online

07.12.2007. 22:50:42

Šaljem vibre maloj ljepotici :love1: :dragi: :dragi: :dragi: :dragi:

60. Betty - View this post online

07.12.2007. 22:56:54

A mišica malena.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
da što prije ozdravi i da se ne ponovi.

61. Laveda - View this post online

07.12.2007. 23:05:36

A miš mali :love1: , nadam se da ćete uspjeti izbjeći operaciju :dragi:

62. Kre-kre zabica - View this post online

07.12.2007. 23:07:49

o dođavola :protest: :protest:

šaljemo milijun vibri ozdravilica maloj priji :love1: :cmok:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p.s. što se tiče jaslica/vrtića i prve godine: sve to ide u radni staž, makar kod većine dice. mi smo se prvu godinu nakljukali antibiotika, prigrmili fibretina i upala grla :protest:

nego samo da te pitam:
napiši mi u čemu ti nju vodiš u vrtić, u kakvoj robi (počni nabrajat od bodića/donje majice).
baš me zanima. ;)

63. Dusa mi je more - View this post online

07.12.2007. 23:23:38

Kre, znam na šta ciljaš s pitanjem :mrgreen:

Kad idemo u jaslice obučem joj bodi dugih rukava, maicu, štramplice, hlače, i naravno, kapa, jakna, rukavie. U autu joj umisto debele jakne obučemo nekakvu vestu deblju.

U jaslicama je presvučem u čarapice kratke i laganu trenirku jer im tamo dosta griju (a ne volim ni da mi je inače u robi koju je taj dan nosila u jaslicama pa je presvučem kad dođemo i kad idemo doma).
Dakle, nije previše obučena i ne znoji se tamo. Da se znoji tete bi je skinule ili mene upozorile da je manje oblačim. Jako paze na to i stalno upozoravaju roditelje.

64. Šmubulica - View this post online

07.12.2007. 23:27:06

O majku mu...:protest: :protest: :protest:
Nisan do sada tila uključivat jer nemam pojma ništa o upalama ušiju, ali evo samo da vam pošaljem malo vibrica da brzo prođe.... :love1:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

65. stella - View this post online

07.12.2007. 23:28:08

Baš mi je žao šta imate problema sa uhom :dragi:

Nadam se da će ubrzo ozdraviti, prestati sa antibioticima i neće biti potrebna operacija :cmok:

66. stella - View this post online

07.12.2007. 23:28:49

OT: Jesi li možda dobila pp?

67. Dusa mi je more - View this post online

07.12.2007. 23:29:57

Quote stella
OT: Jesi li možda dobila pp?


Nisam draga :ne zna:

68. sunčica - View this post online

07.12.2007. 23:33:11

to ti je jednostavno takva fizionomija

i nas čeka operacija treće mandule i vjerojatno cjevčice iz uha

prije ljeta imao loš audiogram na oba uha, poslije ljeta samo na jednom

hrče od kad se rodio, a i u govoru se primjeti začepljenost nosa

mi smo bili kod doktorice Babić u Klaićevoj, izvrsna je i temeljita, odradili terapiju s time da je ona rekla da će more ljeti dosta pomoći
tako je i bilo, jer se audiogram nakon ljeta dosta popravio

i čekamo proljeće, kada ćemo na vađenje mandula

štrcati obilato Sterimarom, inhalirati i čistiti nos - sve je to važno i za uši i za grlo

69. hobotnica - View this post online

08.12.2007. 00:34:25

Quote Laveda
A miš mali :love1: , nadam se da ćete uspjeti izbjeći operaciju :dragi:


Slatkica mala :love1: :love1:

:jeeah:

70. nany - View this post online

08.12.2007. 00:52:17

Misic mali, zar opet. :cmok:

71. Adrijana - View this post online

08.12.2007. 08:24:40

Ljubav mala :dragi: , pa kud opet.

Da joj brzo prođe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:jeeah:

72. Bibone - View this post online

08.12.2007. 08:25:14

o misic mali
vibre da sto prije prodje
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~

73. rahela - View this post online

08.12.2007. 08:33:22

a kvragu :protest: :protest:

baš mi je žao, šaljem ozdravilice i puse :cmok: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

74. marija2 - View this post online

08.12.2007. 08:45:37

šaljem puno vibra pa ćim prije prođe~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :cmok:

75. Hobit - View this post online

08.12.2007. 09:34:37

vibrrrrrrrram da brzo prođe i da je uho ne boli :cmok:

76. Dusa mi je more - View this post online

08.12.2007. 09:39:46

Ona je dobro danas, ne žali se na bol, nije ni imala turu ni sinoć, ni noćas, ni danas. Ponaša se neormalno, inhalira se, špricamo nos, papa...ma sve 5. Valjda smo upalu uhvatili u samom startu :klanj: :klanj:

Joooj Sunčice, kad smo kupovali onaj inhalator od tebe ni slutili nismo koliko će nam trebati :bang:

77. Anci - View this post online

08.12.2007. 09:47:17

Ajoj, beba, baš mi je žao da se mučite :dragi:

Al držim fige da će bit dobro brzo :good:

78. laralina - View this post online

08.12.2007. 10:05:57

Drago mi je da je danas bolje i nadam se da ce tako i ostati.

Vibram i saljem puno pusa ozdravilica maloj ljepotici :cmok:

79. adiss - View this post online

08.12.2007. 11:09:18

:klanj: što je ne boli i što je ok :good:

80. Anamarija - View this post online

08.12.2007. 11:16:41

Joj Duso, nisam ni vidjela sto ste prosli. :())
Drago mi je da ju ne boli i drzim fige da se brzo oporavi :cmok: :cmok:

81. Majales - View this post online

08.12.2007. 12:05:40

a joj misic mali :dragi:

super da joj je bolje,
a mi saljemo jos vibrica da ozdravi cim prije
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

:cmok: :cmok: :cmok:

82. Kre-kre zabica - View this post online

08.12.2007. 12:14:16

[quote:817e2aa5bf="Dusa mi je more"]Kre, znam na šta ciljaš s pitanjem :mrgreen:

Kad idemo u jaslice obučem joj bodi dugih rukava, maicu, štramplice, hlače, i naravno, kapa, jakna, rukavie. U autu joj umisto debele jakne obučemo nekakvu vestu deblju.

U jaslicama je presvučem u čarapice kratke i laganu trenirku jer im tamo dosta griju (a ne volim ni da mi je inače u robi koju je taj dan nosila u jaslicama pa je presvučem kad dođemo i kad idemo doma).
Dakle, nije previše obučena i ne znoji se tamo. Da se znoji tete bi je skinule ili mene upozorile da je manje oblačim. Jako paze na to i stalno upozoravaju roditelje.

e je znaš ptico :mrgreen:

čisto sam te pitala jer je nama (meni) njeno utopljavanje bio jedan od osnovnih razloga silnih prehlada i bolešćina.
ja sam je oblačila ko da ide na sjeverni pol, a ne u vrtić.
i naravno, uznojila bi se (iako bi je tete skinile do bodića) i onda bi mi se priladila. :protest:

ja sam je oblačila ko sebe koja sam nenormalno zimogrozna (vidiš da nisam normalna):
bodi dugih rukava
majica dugih rukava
džemper ili gornji dio tute
hulahopići
rebatinke ili debeli donji dio tute (a najdržae mi bio od flisa).

dobro dite nisam "ubila" utopljavanjem :bang:

sad je vodim:
potkošulja na špaline
majica (nikako puno debela)
dokoljenke
rebatinke ili donji dio tute (ne predebel ko lani).

i spasila sam je, a opet se zna i ovako dobro zagrijat i bit crvena ko rak od vrućine kad dođem po nju. :ne zna:

83. Dusa mi je more - View this post online

08.12.2007. 12:21:19

Ja se isto razmišljam da body dugih rukava ispo majice zamijenim bdijem bez rukava ili kratkih.

Ma meni je najgore što je vani hladno i moram je obuć, a onda bi je u vrtiću trebala kopletno presvlačit. Mada, iovako je presvučem skoro sve osim tog bodija, pa ćemo onda i to uvesti.

84. Kre-kre zabica - View this post online

08.12.2007. 12:25:10

[quote:92999fb1d3="Dusa mi je more"]Ja se isto razmišljam da body dugih rukava ispo majice zamijenim bdijem bez rukava ili kratkih.

Ma meni je najgore što je vani hladno i moram je obuć, a onda bi je u vrtiću trebala kopletno presvlačit. Mada, iovako je presvučem skoro sve osim tog bodija, pa ćemo onda i to uvesti.

i kod nas je hladno, ali je ja ne minjam. :ne zna:
u čemu je uputim u vrtić u tome tamo i stoji, naravno do vrtića ima debelu jaketu i kapu.
auto marko zagrije dobrih 10 minuta prije nego se nas dvi ukrcamo u njega.
meni se čini da nam ovakav režim oblačenja za vrtić pomaže u sprječavanju bolesti.
možda griješim, ali sve mi na to miriše :ne zna:

probaj joj obući bodi makar kratkih rukava.
kod nas u vrtiću furnja grijanje za poludit.

85. boba1983 - View this post online

08.12.2007. 13:19:34

Joj upale uha su gadna stvar. Boli za poludjeti. Jadno malo djete! :dragi:

86. bipi - View this post online

08.12.2007. 13:34:22

ma proći će to i bez operacije. :bravo1:

uheko joj je sad još osjetljivo pa se vraća upala.
prošle zime - leon triput imao upalu srednjeg uha.
zinat, cedax... ko zna kaj sve ne.
kontrolirali smo mjesec dana nakon i sve je bilo ok.

a sad kad zna puhat ko vol niš ne ostaje u kanalima. ;)
ove zime još nijednom. :klanj:

87. lucija05 - View this post online

08.12.2007. 13:50:03

Ajoj, opet, mišica mala. :love1: :dragi: I ja sam ko mala imala česte upale uha, pa se još sjećam kako to boli, uf, sve se to s vremenom sredi, ali sad je grozno :cmok:

Što se tiče oblačenja, ja F. obučem u ono u čemu će biti u vrtiću (na tvom mjestu bih bodi dugih svakako zamijenila bodijem bez rukava) jer ide autom, a vraća se s bakom koja mu samo umjesto zoknica obuće štramplice.

88. Dusa mi je more - View this post online

08.12.2007. 13:59:18

Evo dobila je proljev, od jutros 3. put. Stah me da niej reakcija na Zinnat :bang:

Ona se ok ponaša, sad ću vidit kako će papat.

89. Kre-kre zabica - View this post online

08.12.2007. 21:41:26

[quote:9f6c1504db="Dusa mi je more"]Evo dobila je proljev, od jutros 3. put. Stah me da niej reakcija na Zinnat :bang:

nemoj se čudit proljevu kad pije zinnat.
lorea uvik dobije proljev kad je na zinnatu (nama klavocin ne djeluje pa smo uvik na zinnatu).

kako je sad? :ne zna:
nadam se dobro i bez fibre. :klanj: :cmok: :love1:

90. Montoya - View this post online

08.12.2007. 22:06:07

joj duso, nisam imala pojma... :dragi: :dragi:

nista pametno nemam za napisati, pa cu te samo zagrliti i poslati vibre

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

91. Dusa mi je more - View this post online

08.12.2007. 22:39:02

Kre, čitala sam unutra uputstva i piše ako je lagani proljev nastaviti s terapijom ali se javiti liječniku, a ako je jači odmah prekinuti terapiju.
Ona je imala proljev jedno 5-6 puta zaredom, pa sam nazvala Klaićevu, pa hitnu u Gorici, Rebro (ovo bi već moglo na Flame, da im sve po spisku) i rekli su mi da prekinem s terapijom i da ponosno uzmemo Klavocin tako da sam joj večeras dala Klavocin.

E sad, nadam se da će nama ipak pomoći :klanj:

92. Kre-kre zabica - View this post online

08.12.2007. 22:44:56

a heba ga pas, pa za ne povirovat. :protest: :protest:

kaod nas nije bio baš takav proljev, od toliko puta, ali ga je bilo. nisam prekidala terapiju jer njoj zinnat pomogne za razliku od klavocina.
zadnji put kad je dobila klavocin prvo je odradila cilu terapiju s njim da bi nakon njega nastavili sa zinnatom, a to je već malo više antibiotika što se moglo i izbjeć.

nadam se da će vam klavocin pomoć, a i da će proljev prestat. :klanj:

93. Vesna- Knežija - View this post online

08.12.2007. 23:00:14

A joj miškica mala, nadam se da će dobri stari klavocin riješiti upalu !!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :cmok:

94. Eki - View this post online

09.12.2007. 08:30:27

O miša mu maloga. :(

Vibriram da će mi mala curka brzo ozdraviti. :dragi: :cmok:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Meni je P. isto pio Zinat i povraćao je ko manijak, pa smo dobili Klavocin. Imao je upalu uha.

95. Milica - View this post online

09.12.2007. 19:55:15

Slatka mala Dušica :dragi: :dragi:

vibram da će sve to brzo proći ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

96. nina14 - View this post online

10.12.2007. 09:04:36

stiže još ozdravilica :cmok: :dragi:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

97. otocanka - View this post online

10.12.2007. 09:16:39

Šaljemo puno pusa ozdravilica :cmok: :dragi: :love1:

98. Slajica - View this post online

10.12.2007. 09:50:15

Baš vas je snašlo :ne zna: .
Vibram da što prije ozdravi i nek su to sve boleštine za ovu i slijedeću godinu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

99. hobotnica - View this post online

10.12.2007. 10:09:23

:dragi: :dragi:

:jeeah: :jeeah:

100. Ami - View this post online

10.12.2007. 10:14:57

Quote hobotnica
:dragi: :dragi:

:jeeah: :jeeah:
:cmok:

101. snow - View this post online

10.12.2007. 11:31:31

:jeeah: :jeeah: :jeeah: :jeeah: :jeeah: :jeeah: :jeeah: :jeeah: :jeeah:

102. Adrijana - View this post online

10.12.2007. 14:26:36

Jeste bolje?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :cmok:

103. Kre-kre zabica - View this post online

10.12.2007. 15:03:27

Quote Adrijana
Jeste bolje?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :cmok:


i mene zanima kakvo je stanje danas?????

104. Dusa mi je more - View this post online

10.12.2007. 15:07:07

Adrijana, taman ti pišem PP :mrgreen: :love1: :cmok:
Naime, napokon smo uzeli macu koju je Sv. NIkola ostavio na pošti za Arianu i čim smo došli doma pokušala ju je uvalit u televiziju :hihi: Odvalili smo od smijeha :hihi:
Hvala ti draga puno :cmok: :love1:

Inače, kod nas je raspad sistema. Ria prehlađena, kašlje užasno, ima proliv pa je buba guza, slabo jede.
MM ima jaku glavobolju, proliv, mučninu, slabost.
A ja umirem od bolova u želucu, koma mi je.
A moja mama sva luda jer nam nema tko skuhat juhicu i jer bi ona sad došla, a mi joj ne damo :mrgreen: :love1:

Dakle, stanje, opća katastrofa :bang:

105. sara m. - View this post online

10.12.2007. 15:18:36

:dragi: :dragi:
Da što prije prođe:jeeah::jeeah::jeeah:

106. donajulia - View this post online

10.12.2007. 15:55:28

:cmok: :cmok: :cmok:

107. Milica - View this post online

10.12.2007. 16:09:57

Šaljem još malo vibrica ozdravilica :dragi: :cmok: :cmok:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

108. Vesna- Knežija - View this post online

10.12.2007. 18:47:00

A baš vas je sve ulovilo :cmok: :cmok:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

109. Adrijana - View this post online

10.12.2007. 18:54:03

[quote:d3fd635c3a="Dusa mi je more"]Adrijana, taman ti pišem PP :mrgreen: :love1: :cmok:
Naime, napokon smo uzeli macu koju je Sv. NIkola ostavio na pošti za Arianu i čim smo došli doma pokušala ju je uvalit u televiziju :hihi: Odvalili smo od smijeha :hihi:
Hvala ti draga puno :cmok: :love1:

Zlateko malo :love1: , sigurno opet morate gledati crtić :hihi:


Kud ste sad svi bubani :dragi:

Puuuuno vibri vam šaljemo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

110. Ivanam - View this post online

10.12.2007. 21:30:05

a draga moja šta vas je čapalo :protest:

ljubi mi mrvicu :cmok:
čuvajte se :dragi:

i nek mama što prije dođe i skuva domaću juhu ;)

111. Ivanam - View this post online

10.12.2007. 21:30:43

a draga moja šta vas je čapalo :protest:

ljubi mi mrvicu :cmok:
čuvajte se :dragi:

i nek mama što prije dođe i skuva domaću juhu ;)

112. g - View this post online

10.12.2007. 21:59:48

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:dragi: :cmok: :cmok: :cmok:

113. sansan - View this post online

11.12.2007. 00:07:23

:jeeah: :jeeah: :jeeah: da sto pre ozdravite

114. Vesna- Knežija - View this post online

12.12.2007. 16:00:49

Jel ide na bolje ??
:cmok: :dragi:

115. Fortuna - View this post online

12.12.2007. 16:15:46

bem mu misa, evo sjever salje puno vibri ozdravilica nasoj dragoj maloj prijateljici :love1:

116. klementina - View this post online

12.12.2007. 18:24:33

a joj baš vas je sastavilo :dragi: :dragi: :dragi:

hrpa vibrica ozdravilica leti prema vama
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~x beskonačno
:cmok:

117. lakra - View this post online

12.12.2007. 19:07:57

dušo,kako ste danas,nadam se da ste svi skupa bolje :dragi:

118. Marie - View this post online

12.12.2007. 20:39:48

Quote lakra
dušo,kako ste danas,nadam se da ste svi skupa bolje :dragi:


Jeste bolje??

Šaljem vam vibrice za dobru noć i bolje dane :cmok: :cmok:
Nadam se da ste ipak danas puno bolje :cmok: :dragi:

119. nina14 - View this post online

13.12.2007. 09:24:21

nadam se da ste bolje :cmok:

120. nina14 - View this post online

13.12.2007. 09:24:46

nadam se da ste bolje :cmok:

121. Dusa mi je more - View this post online

13.12.2007. 09:38:26

Joj cure, divne ste, kako mislite i brtnete se :cmok: :love1:

Dakle, mi smo bolje. MM je skroz dobro, mene koja jedina nisam ni povraćala ni imala proljev još uvijek muči želudac koji ne radi i crijeva koja me jako muče no nisam onako slaba i nekako sam na nogama. Išla sam jučer raditi jer si trenutno ne mogu olako priuštit bolovanje, no MM je s malenom ostao doma.

E što se nje tiče, na kraju smo bili na kontroli kod pedice i ispostavilo se da ona nije imala upalu uha nego običnu virozu.
E sad, ona nam je objasnila da se sluznica uha lagano zacrveni pri svakoj virozi ili prehladi i da više ne idemo po hitnoj ako nije nužno i pogotovo ne kod specijalista jer oni čim vide crvenkastu sluznicu odmah pišu upala uha i antibiotik.
Sve to znači da ona nije imala proljev od Zinnata i da je općenito antibiotik popila bezveze.
Dr. joj je prepisao i Fluimukan, no sreća da ga nismo davali jer i on potiče proljev.

Eto, uglavnom, ona je bolje, uho u savršenom redu, bila je to "samo " viroza kojoj je zarazila i nas i eto.

Preživjet ćemo. :klanj:

No da vam kažem u vezi cjevčica - naša pedica se zgrozila na tako olako spominjanje cjevčica nakon prve i jedine djetetove upale uha i jednog lošeg Timpanograma. Ona smatra da dijete treba imati bar 4-5 curećih upala ušiju da bi se pričalo o tome.
I usput je rekla na spomen Dr. Tolića u Klaićevoj, da je to jedini dooktor u njenoj karijeri s kojim oduvijek ima problema, radi kojeg joj se roditelji vraćaju uplakani, prestrašeni, a sve bespotrebno i da ne idemo ni pod razno više k njemu. :ne zna:
Eto curke, Ria je do kraja tjedna doma, a onda će u jaslice i nadam se da ćemo bar neko malo dulje vrijeme bit zdravi :klanj:
Stvarno je užas ovako kad smo svi bolesni, a nemaš koga da ti pomogne. :bang:

A vama velika pusa :cmok:

122. hobotnica - View this post online

13.12.2007. 18:32:23

Ajde, da je ono najgore prošlo i da je iza vas :dragi: :cmok:

Za dr-e nemam riječi :roll: :ne zna: i sad ti budi pametan :protest:

Drago mi je da ste svi bolje :bravo1: , a vibre da prođe sve do kraja nisu na odmet ;)

:jeeah:

123. Luna Lunić - View this post online

14.12.2007. 00:29:57

Drago mi je da ste bolje a boleštine nek napuste vašu kuću :jeeah:

124. Romana - View this post online

14.12.2007. 07:54:52

:cmok: :cmok:


» Mama-Mami Forum » Zdravlje djece » Nakupljanje sekreta/problemi s ušima/operacija - OPET UPALA!
01.02.2015. 23:40:24 : Mama-Mami Forum : Zajedno smo jači!!!
Free online games | Adventure games | Arcade games | Fighting games | Dress-Up games | Puzzle games | Jigsaw games | Coloring games | Games for girls
Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Free online games |