Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Free online games |
Free online games | Adventure games | Arcade games | Fighting games | Dress-Up games | Puzzle games | Jigsaw games | Coloring games | Games for girls

Mama-Mami Forum

Zajedno smo jači!!!
View this site online


» Mama-Mami Forum » » Kako se prave snicle u saftu?


Kako se prave snicle u saftu?

1. Stefanova_mama - View this post online

24.07.2006. 16:21:02

Stefan nije neki obozavalac pecenog mesa (pretvrdo mu je za zvakanje pretpostavljam), pa sam htela da napravim snicle u saftu.

Treba mi neki provereni (ne previse komplikovani recept).

2. kalista - View this post online

24.07.2006. 17:17:26

Ja sve pravim na isti nacin, samo mijenjam saftove:
Snicle izlupati, posoliti, uvaljati u brasno, otresti i preprziti na vrelom ulju, izvaditi iz posude (posto ne stanu sve odjednom, przis po nekoliko skupa, pa sve tako do kraja). U to ulje (u kome su i ostaci brasna) dodati malo cesnjaka i luka, vratiti snicle, doliti vode, dodati zacine, dodati...sada nastupaju varijacije na temu:
1. paradajiz ili
2. sauer rahm (pisem njemacke proizvode, posto zivis u Njemackoj), inace je to obicno kiselo vrhnje i persun, mrkvu i sl.
3. gljive, persun, malo vrhnja
4. vrhnje za kuhanje+gorgonzolu ili neki drugi ostatak sira
5. izmisli sama dalje :mrgreen:

Snicle su ili pilece/curece, ili telece, a ako su junece ili govedje, onda ih treba kuhati u pretisu, pa doraditi saft kada su snicle vec skuhane i mekane.

3. an@ - View this post online

24.07.2006. 17:18:05

Ja to radim ovako.
Šnicle uvaljam u brašno i malo ih prepečem na ulju.
Zatim izdinstam luk i na tome dinstam šnicle.
Zalijem s vodom, stavim paradajz iz tetrapaka, posolim, popaprim, malo vegete, crvene paprike....
Zatim se to sve lagano krčka.
Pred kraj zamutim malo brašna i vode i zalijem s tim da bude malo gušće.
Netko radi to s vrhnjem, ali ja ništa ne kuham sa vrhnjem, pa :ne zna:

Nadam se da nije komplicirano ;)

4. Stefanova_mama - View this post online

24.07.2006. 17:49:06

Puno vam hvala na brzini, snicle su vec pecene na ulju, stavila sam prstenove luka i gljive iz staklenke.

Dalji razvoj ce verovatno ukljuciti malo paradajza i pavlake, mozda malo ajvara (kupila u turskoj radnji, makedonski), a ostale varijante pamtim i pravim sledecih puteva.

Imam ambiciju da u jednom od tih sledecih puteva napravim one snicle za zlatno - zutim -malo prozirnim- braonkastim saftom (kao gravy), a da meso bude mekano, mekano, jedini je problem sto ne znam kako se to postize. :hihi: Pa ce biti puno pokusaja :mrgreen:

Prvo sam ih ispekla na naglo, da dobiju onako bojicu, a onda smanjila na tiho i sad se krckaju dugo, dugo.

Kazite da radim dobro. I koliko dugo vremena se trebaju kuvati da bi bile idealne?

5. kalista - View this post online

24.07.2006. 17:56:56

Sve je o.k., koliko treba kuhati snicle :ne zna: , sve ovisi kakve su, jednostavno probas da li su dobre. Ako su malo tvrdje, onda je pretis lonac najjednostavnije rijesenje.
Onaj zlatnozuti umak, ti nije nista drugo nego zaprska i voda, a ukus dotjeras kako hoces sa zacinima, Vegetom i sl.

6. Stefanova_mama - View this post online

24.07.2006. 18:43:37

Ispalo super (zaboravila sam da stavim ajvar na kraju), ali sa rizom i salatom od svezeg paradajza, jako ukusno. Dodala na kraju majorana i timijana.

Sledeci put ide u pretis lonac, bice gotove zacas, hvala za tip :bravo1:

Zaprska: brasno i aleva paprika (prethodno na ulju izdinstan sitno seckani luk) i voda ? Ili samo brasno-luk-voda?

7. bipi - View this post online

24.07.2006. 18:46:39

ja samo u čaši pomiješam malo brašna (2 čajne žličice) i vodu.
to mi nije onak teško kao na ulju.
a zgusne super! :bravo1:

8. an@ - View this post online

24.07.2006. 18:55:09

Quote bipi
ja samo u čaši pomiješam malo brašna (2 čajne žličice) i vodu.
to mi nije onak teško kao na ulju.
a zgusne super! :bravo1:

I ja ovako :bravo1:

9. ina - View this post online

25.07.2006. 08:02:51

Zašto prvo pečete meso? Ja ga odmah bacim na prodinstani luk ( i to dosta luka) zalijem vodom, dinstam, dodam paradajz, dinstam, začine, još dinstam i na kraju fora sa brašnom u vodi ako treba.

10. dr_tata - View this post online

25.07.2006. 11:25:44

zato što volim zapečeno meso :mrgreen:

11. Simone - View this post online

25.07.2006. 11:48:03

zapršku tj. brasno nikada ne stavljam jer mi je to tesko za probavu :ne zna:

junetinu cesto dinstam na cesnjaku ne na luku i bude mljac mljac :mrgreen:

12. ina - View this post online

25.07.2006. 14:06:13

Pa onda ga speci i kvit, čemu muka oko dinstanja i safta kad imaš za 10 min. ručak kakav želiš.

13. kalista - View this post online

25.07.2006. 16:47:01

Evo sa zakasnjenjem, onaj zlatni saft je zaprska, a po pravilu topla zaprska se pravi tako sto se brasno uprzi na ulju ili masnoci, pa se onda doda tecnost (voda, juha i sl.), a ovo umuceno u vodi je hladna zaprska, saft bude svjetliji, pa ko sta voli :ne zna:

14. Lorena - View this post online

25.07.2006. 16:51:29

Quote Simone
zapršku tj. brasno nikada ne stavljam jer mi je to tesko za probavu :ne zna:

junetinu cesto dinstam na cesnjaku ne na luku i bude mljac mljac :mrgreen:

ja nemam potrebe stavljat zapsku ili brasna bude dosta gusto :ne zna:

15. Kris79 - View this post online

25.07.2006. 16:52:27

a koja je razlika između ovih recepata koje ste pisali i situacije kad bi speko šnicle napose i napose napraviš saft pa samo na kraju uvališ šnicle u saft i onda izgleda jednako?

pitam naime jer me količina ulja brašna i prženja malo muči u cijeloj priči.

16. kalista - View this post online

25.07.2006. 16:55:52

Razlika je sto se snicle kuhaju, tj. dinstaju u saftu, a ovako bi samo prepecene snicle stavila u saft, pa su onda suhlje. Inace ako tako volis, nije uopce zabranjeno.

Sto se tice ulja to je samo malo da pokrije dno tave, a brasno je samo da snicle budu poprasene, uopce nije puno. Zaprsku ne moras ni praviti (ne moras ni snicle uvaljati u brasno), ali ce ti saft onda biti vodenast.

17. Kris79 - View this post online

25.07.2006. 16:57:50

Quote kalista
pa su onda suhlje.


ovo je sasvim dovoljan argument za :bravo1: dinstanju u saftu :mrgreen:

18. kalista - View this post online

25.07.2006. 16:59:20

Ili se kaze suvlje? :()) Ili suhije...?

19. Stefanova_mama - View this post online

25.07.2006. 17:18:30

Kalista, to mi je trebalo. Detaljna i precizna informacija, za najjednostavniju stvar na svetu koja meni samoj nema sanse da bi pala napamet. :mrgreen: Probam pa javim rezultate. :cmok:

Hvala i svima ostalima. Svi saveti su mi bili od koristi da nadjem put ka tim idealnim sniclama u zlatno zutom sosu. Jos samo da ih sprovedem u delo. :kuha: :meso:

20. Oxi - View this post online

26.07.2006. 11:18:42

Ubaci malo bijelog luka u zlatno žuti sos, ali kad je već gotovo, ne treba ga kuvati.

Mljac, mljac :love1: :klanj:

21. Kapric - View this post online

26.07.2006. 16:18:12

Quote kalista
Ili se kaze suvlje? :()) Ili suhije...?


Suše ;)

Napomena: ovo vrijedi za standardni hrvatski jezik

22. kalista - View this post online

26.07.2006. 17:04:52

Quote Kapric
Quote kalista
Ili se kaze suvlje? :()) Ili suhije...?


Suše ;)

Napomena: ovo vrijedi za standardni hrvatski jezik


Hvala :good: :good: :good: !!!

23. Kapric - View this post online

26.07.2006. 17:51:38

Zaboravih pridodati svoj recept - ovo nisu klasični šnicli u saftu, nego više s preljevom ;)

Kare / bijelo meso sa sirom

Šnicle posoliti i popapriti, pa popržiti s obje strane na maslacu i staviti u vatrostalnu posudu /terakotu / mali bratvan

Preljev: 1 kiselo vrhnje
2 žlice senfa (žlice za juhu)
1 vrećica parmezana
To promiješati, razmazati po mesu i staviti peći 1/2 h na 180 stupnjeva

Ja to obično rabim svinjski kare ili pileće bijelo meso.

Napomena: recept je dobar jer šnicle popržiti možeš i dan ranije, pa u frižider, pa drugi dan preliti i zapeći. To ti je zgodno kad ti netko dolazi, pa da nisi mokra od kuhanja.

24. Stefanova_mama - View this post online

26.07.2006. 19:26:36

Dobar. Vidim da cemo duze vreme samo snicle na razne nacine. :mrgreen:

25. Tinchi - View this post online

26.07.2006. 19:52:19

ja šnicle stučem al samo s jedne strane
tu stranu uvaljam u brašno
drugu namažem senfom
na ulju popržim prvo stranu sa senfom
onda kasnije okrenem i nadolijevam vode
pred kraj još dodam pol deci vina
i saftić mi je mrak
pa onda malo njokice
mmmmmmmmmljac

al moram priznat super su vam i ostali recepti :bravo1:

26. Stefanova_mama - View this post online

26.07.2006. 20:04:21

I ovo cemo probati. Ne znam samo da li i Stefan sme sa vinom (alkohol ispari, hmmm)? :hm:

27. kalista - View this post online

26.07.2006. 20:34:37

Jaaaaaaao ja bih sad snicliceeeeeeeee :hungry: ...........

28. Stefanova_mama - View this post online

28.07.2006. 17:31:24

One obicne u zlatno zutom saftu uspele with flying colors!

U pretis serpi dole poredjala snicle na malo ulja, prelila s vodom da budu prekrivene i jedan cen belog luka, odozgo umetak za kuvanje povrca na pari i u njemu grasak i seckane na kolutove sargarepe. Na srednjoj vatri (od 6 podeoka prvo na 4 pa na 3) - 45 min.

Izvadila povrce, otklopila serpu (kad se prohladila) i u saft dodala malo brasna i pustila jos par minuta.

Meso mekano kao dusa, povrce neverovatno puno ukusa, sosic prozracno zlatno - braon+ukusan. :good:

Hvala vam svima puno, ali ovde saga o sniclama ne prestaje, probamo i eksperimentisemo i dalje.

29. Stefanova_mama - View this post online

28.07.2006. 17:33:39

Kalista zao mi je sto nismo blize, pozvala bih te na snicle, ali ako prolazite nasim krajem javite se. :cmok:

30. Anonymous - View this post online

28.07.2006. 18:29:26

Ja sam danas radil anaše omiljene u senfu.
Podinstaju se šnicl ena luku (sve vrste mesa pašu, najbolje junetina), podlije vodom i doda se dvije-tri žličice senfa. Naravno, začini po želji.
Bude njami i super lagano uz tjeteninu ili njoke

31. Tomo - View this post online

29.07.2006. 00:30:35

Ja ću se javiti samo da ostavim nekakav trag - jer je ovo JEDINI topic u Kuharici koju sam pročitao od početka do kraja :mrgreen:

Ja obožavam šnicle iliti polpetice koje BM napravi s puno paradajza ...

A u svezi onoga što je netko pitao zašto ih uopće treba dinstati, kad su fine i samo pečene ... Pa, to je poseban gušt jer se saft upije u meso.
Mi ih radimo od mesa manje masti (JA sam na djeti :mrgreen: ) pa bi nam ti pljeskavci bili presuhi - a ovako se fino natope u saftu.
I na koncu, ja niti ne jedem saft - izvadim samo polpetice, i super!

Inače, saft ala BM izgleda kao milanese ili "ragú" ... pa što ostane jedemo uz rižu, špagete i sl... ali BM će vam napisati recept (ja sam stručnjak samo za roštilj i palačinke :mrgreen: )

:hik: :bravo1:

32. Stefanova_mama - View this post online

29.07.2006. 10:24:50

:hik: vidim da snicloljubaca ima puno i da imamo istancane ukuse u pripremanju istih. :good:


» Mama-Mami Forum » » Kako se prave snicle u saftu?
25.04.2014. 08:02:09 : Mama-Mami Forum : Zajedno smo jači!!!
Free online games | Adventure games | Arcade games | Fighting games | Dress-Up games | Puzzle games | Jigsaw games | Coloring games | Games for girls
Mama-Mami | Obiteljski Forum | Kolači i torte | Besplatni foto oglasi | Prirodna kozmetika | EOS 400D | Free Games | Obitelj | Free online games |